News

Prieskonių nauda mūsų sveikatai

Prieskonių nauda mūsų sveikatai

Prieskoniais gardinamas maistas, prieskoniai naudojami kaip vaistai, su jais geriama arbata, naudojami valant organizmą, nes jie šalina toksinus.
Prieskonių poveikis organizmui:
- Sustiprina ir pagerina skonį
- Stiprina virškinimą.
- Gerina maisto įsisavinimą
- Aprūpina vitaminais ir mineralais
- Suderina produktus
- Turi antibakterinį poveikį
- Valo organizmą
- Apsaugo nuo ligų, stiprina imuninę sistemą
- Antidotai kai kurioms kenksmingoms medžiagoms
Dažniausiai maiste ir sveikatai naudojami prieskoniai yra
kalendros sėklos, pankolio sėklos
- - kuminas
- - imbieras ( šaknis ir milteliai)
- - cinamonas
- - ciberžolė
- - garstyčių sėklos
- - pipiras

Kaip naudoti priesknius?
Prieskoniai prieš dedant į patiekalus pakepinami . Apdoroti karščiu prieskoniai išskiria aktyvias medžiagas, kurios ir yra naudingos organizmui. Kepinant suyra fermentų blokatoriai, tada gerėja virškinimas. Ghy sviestas arba aliejus šiek tiek pakaitinamas, pirmiausia dedamos sėklos, kai pradeda spragsėti sudedam pjaustytą imbierą, šiek tiek pakepinus sudedame miltelius. Taip pakepintus prieskonius supilame į sriubas, troškinius ir verdame.
Ciberžolė nuo 100 ligų
- Apsauga nuo vėžio
- Priešuždegiminės savybės
- Diabeto kontrolė
- Mažina cholesterolio kiekį
- Svorio reguliavimas
- Kepenų detoksikacija
- Imuniteto stiprinimas
- Viduriavimo stabdymas
- Anemijos gydymas
Kurkuminas aktyvuojamas kartu vartojant piperiną. Jų derinys stiprina vienas kito veikimą.
Prieskoniai yra būtini mūsų sveikatai palaikyti. Atraskite mėgiamus sau prieskonius ir prieskoniuokite gyvenimą.

Dalintis: